Εβδομήντα τρεις Σαουδάραβες και τέσσερις αλλοεθνείς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους σε επίθεση ενόπλων που έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου στην πόλη αλ-Νταλουάχ, κατά την οποία επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, οι ύποπτοι φέρεται πως συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λίγες ώρες μετά το περιστατικό οι αρχές ήταν σε θέση να συλλέξουν βασικές πληροφορίες που οδήγησαν στην εγκληματική ομάδα η οποία διέπραξε αυτό το κτηνώδες έγκλημα και συνελήφθησαν ορισμένοι ύποπτοι… ο αρχηγός των οποίων συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέσχεσαν, κατά τις επιδρομές, έγγραφα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό βάσει των οποίων «αποκαλύφθηκε η επαφή μεταξύ της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Κράτους εκτός του βασιλείου».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν προέρχονταν από τη Συρία, την Τουρκία και την Ιορδανία, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι από τους Σαουδάραβες που βρίσκονται υπό κράτηση είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν σε φυλάκιση για τους φερόμενους δεσμούς τους με το δίκτυο της αλ-Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης