Δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος της εταιρείας Vinnell Arabia, μιας κοινοπραξίας του ομίλου Northrop Grumman Corp που αναλαμβάνει υπεργολαβίες για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ήταν ο ένοπλος που πυροβόλησε  και σκότωσε έναν Αμερικανό και τραυμάτισε άλλον έναν, την Τρίτη, στο Ριάντ.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό διπλωμάτη, το επεισόδιο σημειώθηκε σε ένα βενζινάδικο κοντά στη βάση της Vinnell Arabia, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο θύματα εργάζονταν για την αμερικανική εταιρεία. Ο δράστης, που έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και σαουδαραβική, ήταν ένας πρώην συνάδελφός τους, πρόσθεσε ο διπλωμάτης, αποκλείοντας την περίπτωση να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, σε ανακοίνωσή της υπογράμμισε πάντως ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας. Η εταιρεία Vinnell Arabia βρίσκεται «σε επαφή με τη σαουδαραβική κυβέρνηση και συνεχίζει να συγκεντρώνει στοιχεία για τα κίνητρα» αυτής της επίθεσης.

Ο δράστης συνελήφθη μετά την επίθεση από την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης