Σ. Αραβία: Προειδοποίηση Ριάντ στο Ιράν έπειτα από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Άμπχα

Σ. Αραβία: Προειδοποίηση Ριάντ στο Ιράν έπειτα από την επίθεση στο αεροδρόμιο της Άμπχα

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε σήμερα τον περιφερειακό της αντίπαλο, το Ιράν, ότι η συνέχιση των εχθρικών ενεργειών, κυρίως μέσω οργανώσεων που συνδέονται με αυτό, θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις», μία ημέρα μετά την εκτόξευση πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες Χούθι που δρουν στην Υεμένη εναντίον σαουδαραβικού αεροδρομίου.

«Η συνέχιση της επιθετικότητας και της ασύνετης κλιμάκωσης από το ιρανικό καθεστώς, είτε άμεσα είτε μέσω πολιτοφυλακών της, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις» ανέφερε στο Twitter ο Σαουδάραβας υφυπουργός Άμυνας, πρίγκιπας Χάλεντ μπιν Σαλμάν.

Την Τετάρτη, οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ενός πυραύλου εναντίον του αεροδρομίου της Άμπχα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι μετά την επίθεση, ενώ 18 ακόμη έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, ανακοίνωσαν οι Αρχές του Ριάντ.

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στρατιωτικά στην Υεμένη από το 2015 εναντίον των Χούθι δεσμεύθηκε να απαντήσει «άμεσα και αυστηρά» μετά την επίθεση. «Θα αντιμετωπίσουμε τα εγκλήματα της πολιτοφυλακής των Χούθι με αμείωτη αποφασιστικότητα» διαβεβαίωσε ο πρίγκιπας Χάλεντ, γιος του βασιλιά Σαλμάν.

«Η στοχοθέτηση ενός πολιτικού αεροδρομίου εκθέτει όλο τον κόσμο (…) στην ιρανική κλιμάκωση και στον κίνδυνο που αποτελεί για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής» επεσήμανε. Ο πρίγκιπας Χάλεντ υπογράμμισε ότι το Ιράν θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνο για την επίθεση.

«Το ιρανικό καθεστώς είναι ο μοναδικός παράγοντας στην περιοχή που συνεχίζει την αλόγιστη κλιμάκωση χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να πλήξει άμεσα πολιτικές εγκαταστάσεις και αθώους πολίτες» επεσήμανε.

«Εδώ και 40 χρόνια το ιρανικό καθεστώς σπέρνει το χάος, τον θάνατο και την καταστροφή στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και οι Χούθι» κατέληξε ο πρίγκιπας Χάλεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, 10:47