Σαρκαστικά σχόλια στον Ντεπαρντιέ για τα εγκώμια στον Πούτιν

Σαρκαστικά σχόλια στον Ντεπαρντιέ για τα εγκώμια στον Πούτιν
Η ευχαριστήρια επιστολή του Ζεράρ Ντεπαρντιέ προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη χορήγηση της ρωσικής υπηκοότητας στον Γάλλο ηθοποιό, στην οποία γίνεται εγκωμιαστική αναφορά στη δημοκρατία στη Ρωσία, πυροδότησε ένα κύμα σαρκασμού προς το πρόσωπο του διάσημου αστέρα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

«Ζεράρ, έλα μαζί μας στις 31 Ιανουαρίου στην πλατεία Τριουμφάλνια της Μόσχας, με το νέο σου διαβατήριο στην τσέπη. Κάθε 31 του μηνός, στις 18.00, στην πλατεία αυτή, οι Ρώσοι πολίτες διεκδικούν το δικαίωμα να συναθροίζονται ειρηνικά, όπως προβλέπει το άρθρο 31 του Συντάγματος. Σε περιμένουμε, Ζεράρ!» έγραψε σχετικά στον ιστότοπο LiveJournal ο συγγραφέας Έντβαρτ Λιμόνοφ, δεδηλωμένος αντίπαλος του προέδρου Πούτιν.

«Ιδού μια πρόσκληση για σένα, να διαδραματίσεις έναν πραγματικό ιστορικό ρόλο ως προασπιστής των ελευθεριών στη Ρωσία» πρόσθεσε ο Λιμόνοφ, ο οποίος συχνά - πυκνά συλλαμβάνεται από τις Αρχές κατά τη διάρκεια των απαγορευμένων συλλαλητηρίων.

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal, ο Ντεπαρντιέ υποστήριζε: «Είχα επίσης συνομιλία με τον πρόεδρό μου, τον Φρανσουά Ολάντ. Γνωρίζει πως αγαπώ πολύ τον πρόεδρό σας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και πως η αγάπη είναι αμοιβαία, ενώ του τόνισα πως η Ρωσία είναι μία μεγάλη δημοκρατία».

«Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα του συγχωρήσουμε ποτέ αυτή τη φράση: ''είναι μία μεγάλη δημοκρατία''» επεσήμανε ο δημοσιογράφος Ματβέι Γκαναπόλσκι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

«Θαυμάζει τη δημοκρατία μας - έχει ξεμωραθεί τελείως» σχολιάζει στη σελίδα του στο Facebook ο Βλαντίμιρ Σοκόλοφ.

«Φεύγει από τη χώρα του για τα λεφτά… αυτό είναι τελείως ρώσικο - είναι ένας από εμάς!» ήταν το καυστικό σχόλιο στο LiveJournal.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 12:41