Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, ξεκαθάρισε ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, σημειώνοντας επίσης ότι, εάν εκλεγεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, δεν θα υπάρξουν υπουργοί του Εθνικού Μετώπου (FN) στη μελλοντική του κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio France, επεσήμανε πάντως ότι αρνείται να δαιμονοποιήσει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν για την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και πρόσθεσε: «Πρέπει να τους ακούσουμε και να μη θεωρήσουμε ότι πρέπει να κλείσουμε τη μύτη μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 18% που ψήφισε τη Μαρίν Λεπέν δεν της ανήκει, αλλά αποτελεί υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε αυτούς» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο σοσιαλιστής υποψήφιος και φαβορί των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ότι υπάρχουν διχογνωμίες στους κόλπους του προεδρικού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) ως προς τη στάση που θα τηρηθεί σε περίπτωση αναμέτρησης με το Εθνικό Μέτωπο κατά τις βουλευτικές εκλογές (10 και 17 Ιουνίου). Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να προσελκύσει μέχρι και ηγετικά στελέχη της άκρας Δεξιάς.

Ερωτηθείς τι θα έκανε σε περίπτωση αναμέτρησης Εθνικού Μετώπου – UMP στις βουλευτικές εκλογές, ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι δεν έχει ποτέ διστάσει και ότι εξάλλου «βρέθηκε στη θέση αυτή το 2002», όταν η Αριστερά εκλήθη να ψηφίσει υπέρ του Ζακ Σιράκ για να κλείσει τον δρόμο στον Ζαν-Μαρί Λεπέν κατά τις προεδρικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος τότε, «κάλεσα σε ψήφο υπέρ του Σιράκ. Δεν είπα ”κατά της άκρας Δεξιάς”, είπα ”υπέρ του Ζακ Σιράκ”», υπενθύμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης