Η ρομαντική περιπέτεια Like Crazy και ένα φιλμ έρευνας και καταγραφής πραγματικών περιστατικών πάνω στο ζήτημα της ευθανασίας, κατέκτησαν τις κορυφαίες διακρίσεις, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ κινηματογραφικών παραγωγών του Σάντανς, το μεγαλύτερο που διοργανώνεται, για ανεξάρτητες παραγωγές, που δεν γυρίζονται στα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.

Η ταινία του Ντρέϊκ Ντόρεμους, σκηνοθέτη του Like Crazy κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, για το καλύτερο φίλμ, το Σάββατο λίγο πριν την εκπνοή του Φεστιβάλ, στη Γιούτα των ΗΠΑ. Η ιστορία της ταινίας αναφέρεται στη σχέση μίας νεαρής Αμερικανίδας και ενός Βρετανού σπουδαστή, που χωρίζουν εξαιτίας προβλημάτων με τη θεώρηση των διαβατηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την καλύτερη ρεαλιστική παραγωγή, απονεμήθηκε στο «Πώς να πεθάνεις στο Όρεγκον», του Πίτερ Ρίτσαρντσον, το οποίο παρουσιάζει τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων, που βοηθήθηκαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.

Το φεστιβάλ του Σάντανς πρωτοδιοργανώθηκε στη δεκαετία του 1980 από το βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό (Ο μεγάλος Γκάτσμπι), Ρόμπερτ Ρέντφορντ και πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης