Οι υποστηριζόμενοι από το Κρεμλίνο υποψήφιοι κατήγαγαν σαρωτική νίκη, όπως ήταν αναμενόμενο, στις πρώτες τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, όπως μεταδίδουν σήμερα τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Και οι 14 απερχόμενοι κυβερνήτες, που ήταν υποψήφιοι για την επανεκλογή τους, διατήρησαν τη θέση τους, ενώ το κόμμα του Κρεμλίνου Ενωμένη Ρωσία διατήρησε πλειοψηφία στα περισσότερα περιφερειακά κοινοβούλια και δημοτικά συμβούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία διεξήχθη από την Παρασκευή ως χθες, Κυριακή, σε περισσότερες από 80 περιφέρειες.

Οι ανεξάρτητοι παρατηρητές στις εκλογές από την οργάνωση Golos έκαναν κατάλογο με πολλές ενδείξεις νοθείας, ενώ οι ρωσικές αρχές από την άλλη πλευρά ανακοίνωσαν ότι δεν καταγράφηκαν σημαντικές παραβιάσεις των εκλογικών κανόνων.

Πριν από τις εκλογές, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης είχαν διαμαρτυρηθεί ότι δεν επετράπη να κατέβουν ως υποψήφιοι στις εκλογές αυτοί που μιλούσαν κατά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κυβερνητών εξασφάλισε ο επικεφαλής της δημοκρατίας της Μπουργιατίας στη Σιβηρία, ο Αλεξέι Τσιντένοφ. Αυτός εξασφάλισε επισήμως το 86,23% των ψήφων.

Το πιο μικρό ποσοστό από τους υποψηφίους του Κρεμλίνου εξασφάλισε ο Αλεξάντρ Μπρεσάλοφ, ο οποίος έλαβε επισήμως 64,38% των ψήφων στην δημοκρατία της Ουντμουρτίας στον Βόλγα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης