Στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Στο σκίτσο του, εικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο να «κρυφοκοιτάει» κάτω από τη φούστα μιας μουσουλμάνας και να αναφωνεί: «Ωωω, ο Προφήτης!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λεζάντα του πρωτοσέλιδου, το Charlie Hebdo γράφει χαρακτηριστικά: «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος».

Το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, έρχεται σε συνέχεια των προσβολών που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι «χρήζει ψυχικής βοήθειας», και ότι πρόκειται για έναν «πραγματικό φασίστα».

Δείτε το σκίτσο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το τεύχος του Charlie Hebdo αναμένεται να κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη και πιθανά να κλιμακώσει τον πόλεμο λέξεων που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Τούρκου προέδρου και των υποστηρικτών της ελευθερίας του λόγου στη Δύση.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έκφρασης ενός κύματος θυμού μουσουλμανικών χωρών, αφού το Charlie Hebdo επέλεξε να αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, γεγονός που είχε εξοργίσει τους μουσουλμάνους πριν μια δεκαετία.

Η απεικόνιση των προφητών απαγορεύεται αυστηρά από το Ισλάμ.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι επιτρέπει την εξάπλωση της ισλαμοφοβίας επειδή δεν απαγόρευσε τη δημοσίευση των γελοιογραφιών.

Ο Μακρόν απάντησε υπερασπίζοντας σθεναρά το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, πιο πρόσφατα στην κηδεία του Σαμουέλ Πάτι, ενός καθηγητή που αποκεφαλίστηκε στη Γαλλία λίγο αφότου έδειξε σε μαθητές του κάποια από τα σκίτσα του Charlie Hebdo κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία του λόγου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης