Σαββατόβραδο με Ελλάδα και Βίκυ στο Υπουργείο του Ρέσλερ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 10:56
Σαββατόβραδο με Ελλάδα και Βίκυ στο Υπουργείο του Ρέσλερ
Βίκυ Λέανδρος, μασονία, κούρεμα του ελληνικού χρέους – κατά την ημέρα του Ανοιχτού Διαλόγου στα γερμανικά υπουργεία οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και να πάρουν άμεσα απαντήσεις Το «Το φεγγάρι είναι κόκκινο» δεν ήταν το μοναδικό ελληνικό τραγούδι που παρουσίασε η Βίκυ Λέανδρος το Σάββατο βράδυ στο κοινό που ήρθε να την ακούσει στους χώρους του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Το μισό ρεπερτόριο της δημοφιλούς τραγουδίστριας αποτελούνταν από ελληνικά τραγούδια. Δεν θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι σκόπιμα ο οικοδεσπότης Φίλιπ Ρέσλερ επέλεξε την ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα ως το κεντρικό πρόσωπο του πολιτιστικού προγράμματος της Ημέρας Ανοιχτού Διαλόγου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο υπουργείο του.

Τον περασμένο χρόνο ο συνάδελφός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σε αντίστοιχη εκδήλωση στο υπουργείο Οικονομικών, είχε καλέσει την επίσης πολύ γνωστή στο γερμανικό κοινό Νάνα Μούσχουρη. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπουργοί βρέθηκαν στη σκηνή για να μιλήσουν στους επισκέπτες μαζί με τις τραγουδίστριες, οι οποίες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που δεν ήταν πάντα εύκολες. Η Βίκυ ρωτήθηκε για παράδειγμα, τι μπορούν να μάθουν οι Γερμανοί από τους Έλληνες; Η απάντηση της ήταν: «Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι και είναι εγκάρδιοι. Αλλά το ίδιο πιστεύω ότι είναι και οι Γερμανοί. Πιστεύω επίσης ότι μοιάζουμε πολύ εμείς οι Ευρωπαίοι, και από άποψη πολιτισμού».

Ο Ρέσλερ για μασονία αλλά και την Ελλάδα

Για τους υπουργούς η άμεση επαφή με τους πολίτες σε αυτές τις εκδηλώσεις αποτελούν μια καλή ευκαιρία να ακούσουν άμεσα τα προβλήματα που τους απασχολούν. Μια κυρία ήθελε π.χ. να μάθει από τον πρόεδρο των φιλελεύθερων Φίλιπ Ρέσλερ γιατί δεν καταδικάζει, ως καθολικός χριστιανός που είναι, την ομοφυλοφιλία του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και αν ο λόγος που δεν το κάνει είναι επειδή είναι μασόνος. Όχι δεν ανήκει σε μασονική στοά, απάντησε ο κ. Ρέσλερ, και σε ότι αφορά τον κομματικό του φίλο Βεστερβέλε, τον βρίσκει φυσικό όπως είναι. Άλλες ερωτήσεις αφορούσαν το ωράριο εργασίας ενός υπουργού, το ύψος των φόρων, αλλά και την Ελλάδα. Χαρακτηριστική ήταν αυτή η ερώτηση ενός Γερμανού πολίτη: «Η πολιτική συζήτηση του Σαββατοκύριακου περιστρέφεται γύρω από ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι το θεωρεί αναπόφευκτο. Το βλέπετε και εσείς έτσι και τι μέγεθος θα έχει;»

Βέβαια ο κ. Ρέσλερ δεν μπορούσε να απαντήσει χωρίς περιστροφές αυτό που κατά βάθος πιστεύει, ότι δηλαδή δεν θεωρεί πετυχημένη την παρέμβαση του κ. Σόιμπλε λίγες εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές. «Για να το πω ξεκάθαρα. Θα περιμένουμε ως τα τέλη του 2014 όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες. Το μόνο που χρειάζεται να συζητάμε ως τότε είναι εάν οι μεταρρυθμίσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως π.χ. η μείωση του κόστους εργασίας και ίσως ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό είναι καλό και για αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η μεταρρυθμιστική πορεία».

Πηγή: DW

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, 12:09