Εκτός κάθε ελέγχου παραμένουν οι πυρκαγιές που μαίνονται στην Πορτογαλία εδώ και πολλές ημέρες, εν μέσω εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων, με τις προσπάθειες χιλιάδων πυροσβεστών να μην μπορούν να τιθασσεύσουν την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Τα επτά συνολικά μέτωπα, μαίνονται από την Vila Real και την Bagranca στο βορρά μέχρι και το νότο, στην πόλη Setubl που βρίσκεται κοντά στη Λισαβώνα ενώ στη μάχη ρίχτηκε ένας ολόκληρος στρατός 3.000 πυροσβεστών με 270 οχήματα καθώς και μεγάλη δύναμη αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πόλη Setubal πολλά σπίτια χρειάστηκε να εκκενωθούν ενώ την ίδια στιγμή έκλεισαν και κεντρικές αρτηρίες. Η πόλη που επλήγη περισσότερο από τις φωτιές κατά την τελευταία εβδομάδα εμφανίζεται να είναι η Viseu κατά την οποία μάλιστα ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ ακόμη εννέα τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή Vouzela, όπου είχε εκτιμηθεί πως η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, υπήρξε αναζωπύρωση από την οποία κάηκαν αρκετά οχήματα.

Ωστόσο, την μεγαλύτερη ανησυχία στις Αρχές προκαλεί η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στο εξαιρετικού φυσικού κάλλους Serra da Estrela’s Natural Reserve Park, καθώς, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, η πρόσβαση μέσα σε αυτό για τις ομάδες πυρόσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013, 17:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης