Σε «τεχνική ανεργία» 130.000 υπάλλλοι των Macy's στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 20:57
Σε  «τεχνική ανεργία» 130.000 υπάλλλοι των Macy's στις ΗΠΑ

Ο όμιλος Macy’s ανακοίνωσε σήμερα 30 Μαρτίου ότι θέτει σε τεχνική ανεργία τη μεγάλη πλειονότητα των 130.000 υπαλλήλων του, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα καταστήματά του.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του «με το ελάχιστο δυναμικό» σε όλα τα καταστήματα Macy’s, Bloomingdale’s και Bluemercury. «Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας θα τεθεί σε τεχνική ανεργία από αυτήν την εβδομάδα», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία απασχολούσε περίπου 130.000 ανθρώπους.

Ο όμιλος, η «ναυαρχίδα» του οποίου βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει να καταβάλει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Οι υπάλληλοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται είναι εκείνοι που απασχολούνται στο διαδικτυακό εμπόριο, στη διανομή και στα τηλεφωνικά κέντρα (για παράδειγμα, στην εξυπηρέτηση πελατών).

Η εταιρεία έκλεισε όλα τα καταστήματά της από τις 18 Μαρτίου, γεγονός που οδήγησε στην πτώση των εσόδων, μολονότι συνεχίζει τη δραστηριότητά της στις διαδικτυακές αγορές. Για να παραμείνει βιώσιμη, υιοθέτησε σειρά μέτρων, ανέβαλε τη διανομή μερισμάτων, πάγωσε τις νέες προσλήψεις, ακύρωσε παραγγελίες και ζήτησε πρόσβαση σε όλες τις πιστωτικές γραμμές που της χορηγούν οι τράπεζες. Σκοπεύει επίσης να λάβει ακόμη πιο δραστικά μέτρα, τα οποία προς το παρόν δεν έχει διευκρινίσει.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, 20:57