Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καταλανού ηγέτη Πουτζντεμόν διαβιβάστηκε στις Βρυξέλλες ενώ παράλληλα 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Καταλονία μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε διαδηλώσεις το βράδυ της Τρίτης, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη καταδίκη Καταλανών αυτονομιστών ηγετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, 29 άνθρωποι συνελήφθησαν στην περιφέρεια της Βαρκελώνης, 14 στην περιοχή της Ταραγόνας και 8 στη Λέριδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης 72 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια, ορισμένοι από τους οποίους υπέστησαν κατάγματα.

Το κέντρο της Βαρκελώνης έζησε σκηνές αντάρτικου πόλεων καθώς συμμετείχαν  40.000 άνθρωποι στις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κινητοποιήσεις σε διαμαρτυρία για την καταδίκη αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας με ποινές κάθειρξης 9 ως 13 ετών για τον ρόλο τους στην απόπειρα ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας το 2017, συνεχίζονται και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, η λειτουργία της γραμμής τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Βαρκελώνης και της Γαλλίας διεκόπη έπειτα από ενέργεια δολιοφθοράς. Πορείες θα ξεκινήσουν και την Τετάρτη από πέντε καταλανικές πόλεις για να καταλήξουν στην Βαρκελώνη την Παρασκευή, ημέρα “γενικής απεργίας” και μαζικών διαδηλώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης