Σε 7.759 ανήλθαν οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 12:56
Σε 7.759 ανήλθαν οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ
Ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στις πλαγιές ενός βουνού του Νεπάλ και τα πτώματα περίπου 300 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων ξένοι, εκτιμάται ότι έχουν θαφτεί στην περιοχή του χωριού Λάνγκστανγκ έπειτα από τη χιονοστιβάδα που προκλήθηκε από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε την Πέμπτη ένας αξιωματούχος.

Οι διασώστες ανέσυραν την Τετάρτη έξι πτώματα από το Λάνγκστανγκ που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορείως του Κατμαντού, αλλά η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο Γκαουτάμ Ριμάλ, βοηθός του διοικητή της περιοχής.

Περίπου 100 πτώματα ανακαλύφθηκαν στην περιοχή το Σάββατο και την Κυριακή, και ο Ριμάλ είχε δηλώσει τότε ότι άλλα 120 είναι θαμμένα εκεί.

Σήμερα, ωστόσο, ο ίδιος είπε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να φθάνει τους 300, μεταξύ των οποίων 110 ξένοι.

«Υπάρχουν ανθρώπινα μέλη, σπασμένα οστά και κομμάτια σάρκας διάσπαρτα στην περιοχή» ανέφερε.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από τον σεισμό της 25ης Απριλίου έχασαν τη ζωή τους 7.759 άνθρωποι και περισσότεροι από 16.000 τραυματίστηκαν.

Το Λάνγκστανγκ βρίσκεται σε ένα μονοπάτι δημοφιλές στους πεζοπόρους από δυτικές χώρες και το χωριό διέθετε 55 ξενώνες για τους επισκέπτες της περιοχής.

Το χωριό καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε ο σεισμός.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015, 12:56