Σε «ανθρώπινο σφάλμα» οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μόναχο

Σε «ανθρώπινο σφάλμα» οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μόναχο
Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γερμανία και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους προκλήθηκε από «ανθρώπινο σφάλμα» ενός κλειδούχου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.

«Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα. Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα» δήλωσε ο εισαγγελέας του Τράουνσταϊν στη νοτιοδυτική Γερμανία, ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η επιτροπή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο κλειδούχος που είχε βάρδια την ημέρα της τραγωδίας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, τραυματισμούς και επικίνδυνη επέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

«Αν είχε σεβαστεί τους κανόνες [...] δεν θα είχε υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των τρένων» πρόσθεσε.

Συνολικά 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο περιφερειακών αμαξοστοιχιών, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου γύρω στις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδας) σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, σε δάσος που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου, της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά και περίπου 60 πιο ελαφρά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016, 17:06