Σε αναγκαστική δίαιτα οι αεροσυνοδοί της Ryanair

Σε αναγκαστική δίαιτα οι αεροσυνοδοί της Ryanair
Εκπλήσσει πάλι η αεροπορική εταιρεία Ryanair, με τις μεθόδους που ετοιμάζεται να εφαρμόσει, προκειμένου να μειώσει το κόστος των καυσίμων.

Γνωστή τόσο για τα χαμηλά της ναύλα, όσο και για τις πρωτοποριακές πρακτικές της η Ryanair, ανακοίνωσε πως θα τυπώσει το περιοδικό που μοιράζεται στην πτήση -το οποίο θα χρησιμεύει και ως μενού- σε πιο λεπτό χαρτί, από το οποίο θα εξοικονομήσει μεγάλα ποσά που δαπανά σε καύσιμα και δαπάνες εκτύπωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph».

Επίσης θα περιορίσει την ποσότητα πάγου που μεταφέρει και θα μειώσει το βάρος σε καθίσματα και καροτσάκια.

Ωστόσο, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, καλώντας τις αεροσυνοδούς να συμβάλουν και οι ίδιες προσωπικά, χάνοντας…βάρος! Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στην εφημερίδα πως το προσωπικό ενθαρρύνεται να παρακολουθεί τα κιλά του με κίνητρο και τη συμμετοχή στο ετήσιο ημερολόγιο της εταιρείας.

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση, αλλά αυτό δεν αποτελεί μόνο ιδέα της Ryanair. Η Thai Airways έθεσε όριο στον επιθυμητό Δείκτη Μάζας Σώματος του προσωπικού και έσωσε στους εργαζόμενους διορία έξι μήνες να χάσουν βάρος.

Τον Αύγουστο του 2010 και οι Τουρκικές Αερογραμμές απηύθυναν τελεσίγραφο σε 28 αεροσυνοδούς, είτε να χάσουν βάρος, είτε να χάσουν τη δουλειά τους!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 15:50