Έκτακτη συνέντευξή Τύπου, δόθηκε σήμερα το βράδυ στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, και τον υφυπουργό παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζάννι Λέττα.

Τα κύρια σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο «Καβαλιέρε», είναι ο μηδενισμός της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 2013 (και όχι 2014, όπως προβλεπόταν αρχικά) και η ένταξη του στόχου αυτού, στις προβλεπόμενες από το σύνταγμα παραμέτρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από τον «υπερυπουργό οικονομικών του», Τρεμόντι πρόσθεσε ότι θα αλλάξει ο νόμος που αφορά την ελευθερία επιχειρηματικής δράσης και θα δοθεί έμφαση στην αρχή σύμφωνα με την οποία, «ότι δεν απαγορεύεται ρητά, επιτρέπεται». Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τόνισε, παράλληλα, ότι πρόκειται να προωθηθούν άμεσα αλλαγές και βαθιές μεταρρυθμίσεις στην αγορά της εργασίας, της υγείας και της πρόνοιας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε, επίσης, ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά, με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και ότι συμφώνησαν να συγκληθεί άμεσα, μια νέα διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του «G 7».

Είναι σαφές, σύμφωνα με τους παρατηρητές, ότι η ιταλική κυβέρνηση, με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να αντιδράσει στην κερδοσκοπική επίθεση που συνεχίζει να δέχεται η χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, η βουλή θα ξανανοίξει, για να συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν, στις αρμόδιες επιτροπές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης