Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακές του Ισραήλ, ξεκίνησαν χθες απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή ομοεθνών τους σε συνθήκες απομόνωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές ξεκίνησαν απεργία πείνας τριών ημερών, η οποία θα μπορούσε να παραταθεί, ως μια προειδοποίηση προς τις ισραηλινές Αρχές. Σχεδόν 200 κρατούμενοι του “Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης” (FPLP) έχουν επίσης αρχίσει από την Τρίτη απεργία πείνας επ’ αόριστον προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη κράτηση σε συνθήκες απομόνωσης του ηγέτη τους, Άχμαντ Σααντάτ, για τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο υπουργός Κρατουμένων της Παλαιστίνης, Ίσα Καράκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν κρατούμενοι που παραμένουν σε συνθήκες απομόνωσης για δέκα χρόνια. Οι σωφρονιστικές Αρχές επέβαλαν βαριές ποινές και μέτρα άνευ προηγουμένου, κάνοντας τους κρατούμενους να εξεγερθούν κατά όλων των κανόνων που ισχύουν στις φυλακές των δυνάμεων κατοχής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της ισραηλινής οργάνωσης για την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, B’Tselem, περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων οι 200 είναι κάτω των 18 ετών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης