Σε διαθεσιμότητα υψηλόβαθμο στέλεχος της δίωξης ναρκωτικών της Μόσχας εξαιτίας της υπόθεσης Γκολουνόφ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 20:17
Σε διαθεσιμότητα υψηλόβαθμο στέλεχος της δίωξης ναρκωτικών της Μόσχας εξαιτίας της υπόθεσης Γκολουνόφ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της Μόσχας Αντρέι Σίροφ μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η υπόθεση Γκολουνόφ.

Ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ είχε συλληφθεί στη Μόσχα στις 6 Ιουνίου με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο σακίδιό του και στο διαμέρισμα του, τα τοποθέτησε εκεί η αστυνομία. 

Η σύλληψή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και στη ρωσική κοινή γνώμη, καθώς θεωρήθηκε ότι ενοχοποιήθηκε εξαιτίας των θεμάτων που δημοσίευσε και αποτελούσαν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, με θέμα τη διαφθορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν όταν αποδείχθηκε ότι το φωτογραφικό υλικό που παρουσίασε η αστυνομία και αφορούσε την επεξεργασία ναρκωτικών, δεν προέρχονταν από το διαμέρισμα του Γκολουνόφ και οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών.

Η υπόθεση αποτέλεσε σκάνδαλο που προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου Πούτιν, ο οποίος με διάταγμα του έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας της Μόσχας και συγκεκριμένα τον επικεφαλής της αστυνομικής Διεύθυνσης της δυτικής περιφέρειας της Μόσχας και τον επικεφαλής της δίωξης ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, 20:17