Το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα από προσφυγή των παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία AKP η πρωτοβάθμια εκλογική επιτροπή στην Κωνσταντινούπολη ακύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα σε μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της πόλης, που βρίσκεται ανατολικά του αεροδρομίου και με κατεύθυνση τη Ραιδεστό της Προποντίδας.

Εάν και εφόσον ακυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα σε αυτήν την περιφέρεια, τότε εκ των πραγμάτων ακυρώνεται συνολικά η εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής σε όλο τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αυτή έχει τρεις φάσεις, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν απαραιτήτως έως τη 13η Απριλίου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η ακύρωση των εκλογών στο πρωτοβάθμιο όργανο σημαίνει πως η υπόθεση οδεύει προς τη δευτεροβάθμια επιτροπή εκλογών που είναι του μητροπολιτικού δήμου και στη συνέχεια αναλαμβάνει η τριτοβάθμια επιτροπή που είναι το Εθνικό Συμβούλιο Εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που στην τρίτη φάση ακυρωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει πως ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δέχεται με τίποτα την ήττα του κόμματός του στον μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της χώρας, αλλά και πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη ότι θα κερδίσει κάτι από τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων, η οποία έχει ήδη αρχίσει.

Επιθυμεί, δηλαδή, να διεξαχθούν εκ νέου οι εκλογές και γαία πυρί μιχθήτω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης