Το ουγγρικό εργοστάσιο αλουμινίου, η δεξαμενή του οποίου διερράγη στις αρχές της εβδομάδας προκαλώντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στα χρονικά της χώρας, είχε επικίνδυνες ρωγμές στους τοίχους του με αποτέλεσμα να διαρρέει τοξική λάσπη τουλάχιστον από τον Ιούνιο, ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο ακτιβιστές.

Στο εργοστάσιο έγινε έλεγχος το Σεπτέμβριο και σύμφωνα με την αρχική έκθεση δεν παρατηρήθηκε κάτι ανησυχητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η διαρροή θα ήταν ορατή στους ελεγκτές”, δήλωσε ο Γκαμπόρ Φιτζέκζκι της WWF Ουγγαρίας τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι ότι υπάρχει ένα κανάλι από τη μία πλευρά του τοίχου που είναι ήδη κόκκινο, το οποίο δείχνει σοβαρή διαρροή μέσα από τους τοίχους”, εξηγεί ο ίδιος αναφερόμενος σε μία αεροφωτογραφία την οποία τράβηξε ιδιωτική εταιρία που πραγματοποιούσε ελέγχους το καλοκαίρι.

“Η αμέλεια και η έλλειψη συντονισμού” αποτέλεσαν επιβαρυντικούς παράγοντες για την πρόκληση του βιομηχανικού δυστυχήματος, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και από το οποίο απειλείται ο Δούναβης, ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης, σύμφωνα με τη WWF, περιβαλλοντική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης