Οι αρμόδιες υπηρεσίες τής Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σε διαβούλευση, για να δουν πώς θα χειριστούν το θέμα τού Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είναι στη λίστα των υπόπτων για τη βάρβαρη δολοφονία στη διάρκεια αντικατοχικής εκδήλωσης τού Τάσου Ισαάκ, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Στέλιος Χειμώνας. Ο ίδιος είπε ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημερώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, για την απόφαση του δικαστηρίου της Κιργιζίας να αφεθεί ελεύθερος ο Αρικλί.

Ο κ. Χειμώνας δήλωσε ότι το 1996 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης τού Αρικλί. Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, πρόσθεσε, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να υποβάλουν κάποια υποστηρικτικά στοιχεία σε νέο διάβημά τους. Η κυπριακή αστυνομία ενημερώθηκε από την Ιντερπόλ ότι οι αρχές της Κιργισίας είχαν εντοπίσει έναν από τους οκτώ υπόπτους για το φόνο τού Τάσου Ισαάκ. Η Ιντερπόλ ζήτησε από την αστυνομία να της αποσταλούν φωτογραφίες, δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυπριακή αστυνομία, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, απέστειλε μόνο φωτογραφίες, καθώς δεν είχε στην κατοχή της άλλα στοιχεία τού υπόπτου. Απέστειλε, επίσης, το διεθνές ένταλμα σύλληψης στη ρωσική γλώσσα, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί.

Διαβάστε επίσης Ελεύθερος ο δολοφόνος των Σολωμού – Ισαάκ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 09:04

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 19:38

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης