Η Γερουσία της Βραζιλίας τάχθηκε σήμερα υπέρ της παραπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ σε δίκη, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην οριστική καθαίρεσή της λίγο μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο.

Έπειτα από 15 ώρες συζητήσεων, οι γερουσιαστές, που αποφάσιζαν με απλή πλειοψηφία, τάχθηκαν τα ξημερώματα, με 59 ψήφους έναντι 21, υπέρ της διεξαγωγής της δίκης της Ρούσεφ, η προεδρική θητεία της οποίας έχει ανασταλεί από τον Μάιο επειδή κατηγορείται ότι παραποίησε δημόσιους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση, της οποίας προήδρευσε ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Ρικάρντο Λεβαντόφσκι, είχε αρχίσει χθες Τρίτη στις 09:45 (τοπική ώρα, 15:45 ώρα Ελλάδας).

Ουδείς αμφέβαλε για την έκβασή της. Η ψηφοφορία αυτή, την οποία η Ρούσεφ έχασε με διαφορά, προοιωνίζεται ένα δύσκολο σενάριο για την πρόεδρο, σύμφωνα με δηλώσεις γερουσιαστών.

“Η ψηφοφορία αυτή καταδεικνύει πως υπάρχει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία και μια σαφής θέση της Γερουσίας σ’ αυτή την πολυσυζητημένη διαδικασία καθαίρεσης”, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρομέρο Γιούκα στο τέλος της συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης