Σήμερα αρχίζει η «ιστορική» δίκη του τέως προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Το ποσό για το οποίο ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης δεν ξεπερνά τα 750 ευρώ, ωστόσο η δίκη είναι ιστορικής σημασίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος της Γερμανίας εμπλέκεται σε υπόθεση αδιαφάνειας και διαπλοκής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Βουλφ ως πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, επισκέφθηκε το σημείο όπου διεξάγονταν η πασίγνωστη «Γιορτή της Μπύρας». Εκεί φιλοξενήθηκε από τον κινηματογραφικό παραγωγό Ντέιβιντ Γκρένεβολντ, ο οποίος κάλυψε τα έξοδα της παραμονής του πρωθυπουργού σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Το ποσό ανερχόταν στα 753,90 ευρώ.

Κατόπιν αυτής της φιλικής συμπεριφοράς από μέρους του κινηματογραφικού παραγωγού, ο Κρίστιαν Βουλφ επικοινώνησε με την εταιρεία Siemens κάνοντας έκκληση για χρηματοδότηση της νέας ταινίας του Γκρένεβολντ. Αυτή η ύποπτη κίνηση πιθανολογείται πως φανερώνει μία σχέση διαπλοκής, σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελείας του Ανοβέρου στη γερμανική τηλεόραση, θα έπρεπε να είναι προφανές για τον τότε πρωθυπουργό Βουλφ ότι η πρόσκληση του παραγωγού Γκρένεβολντ αποβλέπει σε συγκεκριμένο αντάλλαγμα, κάτι που στοιχειοθετεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας
Πηγή: Deutche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης