Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υποβάλλεται ο Μπερλουσκόνι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016, 11:24
Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υποβάλλεται ο Μπερλουσκόνι
Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υποβάλλεται από τον πρωί της Τρίτης ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας, ανακοίνωσε το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου

«Στις 8.00 σήμερα το πρωί (9.00 ώρα Ελλάδας) άρχισε η εγχείρηση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας του προέδρου Σίλβιο Μπερλουσκόνι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εγχείρηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ώρες, μετά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου θα μείνει δύο ημέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περίοδος της ανάρρωσής του για μερικές εβδομάδες.

Η εγχείρηση πραγματοποιείται υπό τον δρα Οτάβιο Αλφιέρι, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.
Νωρίς το πρωί η νεαρή σύντροφος του πρώην πρωθυπουργού, η Φραντσέσκα Πασκάλε, έδειχνε συγκινημένη, κρατούσε ένα μαντήλι στο χέρι, όπως διακρινόταν από το παράθυρο του δωματίου του δισεκατομμυριούχου. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα παιδιά του Μπερλουσκόνι είναι επίσης εκεί.

Ο 79χρονος ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς και μεγιστάνας του Τύπου εισήχθη στις 7 Ιουνίου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε με καρδιακή ανεπάρκεια, και έπειτα από οξύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Διαβάστε επίσης:

Την Τρίτη αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, 07:00

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016, 11:34