Χρήστος Μαζάνης 

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών την Αλβανίας είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρέσβης στα Τίρανα Ντόναλτ Λου, σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης «Δύναμη του Νόμου» κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα έκανε σαφές πως οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στις Αρχές της Αλβανίας, ομοσπονδιακούς εισαγγελείς αλλά και πράκτορες του FBI, προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σαιμίρ Ταχίρι.

Όπως δήλωσε «Θα θέλαμε να δούμε μια πιο ενεργή έρευνα από εισαγγελείς και δικαστική αστυνομία και έχουμε μεταφέρει αυτό το μήνυμα. Σε μια πραγματική δημοκρατία, κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο».
Συνάντηση με τον υπουργό είχε και η Πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Romana Vlahutin. Η επιχείρηση «Δύναμη του Νόμου», διενεργείται από τους καλύτερους εμπειρογνώμονες αλλά και πράκτορες χορών όπως η Ιταλία, η Γερμανία καθώς και από πράκτορες του FBI. Φυσικά συμμετέχουν και οι Αλβανικές Αρχές. Σκοπός είναι να πιαστούν τα μεγάλα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία αλλά και καταζητούμενοι ναρκέμποροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαρρέει από τη γειτονική χώρα, οι αδιάφθοροι που συμμετέχουν στην επιχείρηση αυτή, συλλέγουν μεταξύ άλλων σημαντικά στοιχεία και για διεφθαρμένους αστυνομικούς αλλά και δικαστές, οι οποίο κατά καιρούς φέρονται να έχουν βοηθήσει μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος όχι μόνο στην Αλβανία αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης