Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στην Αλβανία, που τέθηκε σε κίνηση με την ολοκλήρωση χθες το βράδυ της ψηφοφορίας εκλογής νέου κοινοβουλίου στη γειτονική χώρα.

Η καταμέτρηση στο 20% των ψηφοδελτίων έδινε προβάδισμα στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα με 50% έναντι 38,3% της Ενωμένης Αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και 7,1% του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο για τους εκλογικούς παρατηρητές τίποτα δεν έχει κριθεί επισημαίνοντας πως η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε από τις κάλπες σε εκλογικές περιφέρειες όπου παραδοσιακά κυριαρχεί το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι πάγιες πολιτικές επιρροές, γεωγραφικά, διατηρούνται στη χώρα, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει προβάδισμα στον νότο, ενώ η αντιπολίτευση στον βορρά.

Σε κάθε περίπτωση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μετριάζουν τον ενθουσιασμό -από χθες το βράδυ- της αντιπολίτευσης για θρίαμβό της στις εκλογές, αλλά μένει να μετρηθούν και τα ψηφοδέλτια στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου αναμένεται να κλείσει η ψαλίδα. Η όλη διαδικασία της καταμέτρησης εξελίσσεται σε ήρεμο κλίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης