Σε πολλαπλούς ελέγχους ντόπινγκ θα υποβάλλουν οι Βρετανοί τους αθλητές τους αυτό το καλοκαίρι, αφού δεν επιθυμούν με κανένα τρόπο να εκτεθούν στα μάτια όλης της υφηλίου. Και αυτό γιατί οι Βρετανοί είναι οι οικοδεσπότες των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και θέλουν να σιγουρευτούν ότι οι αθλητές τους θα είναι «καθαροί».

Ο Βρετανικός Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πριν την έναρξη της διοργάνωσης όλοι οι αθλητές θα περάσουν από ελέγχους ντόπινγκ: «Ως χώρα υποδοχής, θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καθαρό αθλητισμό και να έχει εμπιστοσύνη η βρετανική κοινή γνώμη στην προσπάθεια των αθλητών μας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, ‘Αντι Πάρκινσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι έλεγχοι που θα γίνουν, διευκρίνισε ο ίδιος, θα είναι αιφνιδιαστικοί, ενώ μεγάλη προσοχή θα δοθεί, όπως τόνισε, και στους αγώνες που θα δώσουν τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. «Βασικός στόχος είναι να περάσουμε από ένα τουλάχιστον έλεγχο όλα τα μέλη των ομάδων, αλλά σε κάποια αθλήματα θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης