Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 16:54
Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι σε υψηλή επιφυλακή και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Το Κουβέιτ υποστηρίζει τη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η χώρα του δεν έχει στοιχεία για την προέλευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

«Μέχρι τώρα η Γαλλία δεν έχει στοιχεία για να [μπορεί να] πει ότι αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήρθαν από το ένα ή το άλλο μέρος και δεν ξέρω αν οποιοσδήποτε έχει στοιχεία», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν στους δημοσιογράφους στο Κάιρο.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι ζήτησε ενημέρωση για όλα τα μέλη του Σώματος για τις επιθέσεις στη σαουδαραβική Aramco και για το Ιράν, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

Οι ηγέτες του Σώματος ζήτησαν ενημέρωση από τις υπηρεσίες πληροφοριών μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που προκάλεσαν εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και φόβους για μια νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 16:54