Συναγερμός έχει σημάνει στη Δύση, έπειτα από την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρατεύσει ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα τεράστιο εμπορευματικό τρένο που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό από το τμήμα πυρηνικών του υπουργείου Άμυνας. 

Πληροφορίες του ΝΑΤΟ φέρονται να προειδοποιούν ότι ο Πούτιν κινητοποιεί το πυρηνικό υποβρύχιο K-329 Belgorod, όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Τώρα βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη Poseidon, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Όπλο της Αποκάλυψης». Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν τη στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Την ίδια στιγμή ένα στρατιωτικό τρένο που ανήκει στις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας εντοπίστηκε να κινείται προς την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί οι τελευταίοι ελιγμοί θα μπορούσαν να σηματοδοτούν την επιθυμία του Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά από μια σειρά από ήττες στο πεδίο της μάχης.

Το φιλορωσικό κανάλι Telegram Rybar κοινοποίησε την Κυριακή ένα βίντεο με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία που μεταφέρει αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) και άλλο εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό μέσω της κεντρικής Ρωσίας, ανέφερε μεταξύ άλλων η Daily Mail. Τα APC φέρεται να ανήκουν στη μυστική 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης