Σε ειρηνική λύση στη Συρία ελπίζει η Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 16:32
Σε ειρηνική λύση στη Συρία ελπίζει η Μέρκελ
Η πιθανή ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ εναντίον της Συρίας δεν μειώνει την ανάγκη να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην σύρραξη στη χώρα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ είπε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας πως όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τάχθηκαν υπέρ μιας πολιτικής λύσης, ενώ οι διαφωνίες επικεντρώθηκαν στην καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από το στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Όλοι συμφωνούν ότι η (διεθνής ειρηνευτική σύνοδος) Γενεύη 2 θα βοηθήσει-ακόμη και η Τουρκία», είπε η Μέρκελ, αναφερόμενη σε μια ειρηνευτική σύνοδο στη Γενεύη που είχαν εκφράσει την πρόθεση να διοργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, αλλά διαρκώς αναβάλλεται.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη πρέπει να διεξαγάγει έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού, ώστε «να αντιληφθεί ο (Σύρος πρόεδρος Μπασάρ) αλ Άσαντ ότι διέπραξε ένα έγκλημα».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013, 16:32