Η Αίγυπτος βρίσκεται «σε καλό δρόμο» επισήμανε σήμερα από το Χαρτούμ ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Ναμπίλ Φάχμι, η κυβέρνηση του οποίου αντιμετωπίζει διεθνείς επικρίσεις μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των οπαδών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Υπάρχει μία κρίση, όντως, όμως εμείς είμαστε σε καλό δρόμο κι έχω εμπιστοσύνη για το μέλλον», δήλωσε ο Φάχμι, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Σουδανό ομόλογό του Άλι Κάρτι. Πάνω από 800 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα οπαδοί του Μόρσι, έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αίγυπτο από την περασμένη Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριος γνώμονάς μας είναι η εθνική ασφάλεια», υπογράμμισε ο ίδιος, προσδιορίζοντας πως η Αίγυπτος πρόκειται να πορευθεί βάσει του «οδικού χάρτη», που έθεσε ως αρχή ο στρατός όταν ανέτρεψε τον Μόρσι στις 3 Ιουλίου.

«Το μελλοντικό πολιτικό σύστημα της Αιγύπτου θα είναι ένα δημοκρατικό καθεστώς, ανοικτό προς όλους, βάσει των θεσμικών κανόνων που σύντομα θα θεσπισθούν», επεσήμανε ο πρώην πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, ο οποίος στο Σουδάν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη αποστολή από της αναλήψεως των καθηκόντων του.

«Όποιος καταφύγει στη χρήση βίας θα αναγκασθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις του σύμφωνα προς τους νόμους και δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην οικοδόμηση του μέλλοντος της Αιγύπτου», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης