Σε καραντίνα δύο πόλεις του Καζακστάν λόγω κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 17:05
Σε καραντίνα δύο πόλεις του Καζακστάν λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση του Καζακστάν έθεσε από σήμερα σε καραντίνα δύο βιομηχανικές πόλεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενισχύοντας τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

Πρόκειται για τις πόλεις Κοκσετάου και Στεπανογκόρσκ, για τις οποίες ορίσθηκε μία περιμετρική ζώνη αποκλεισμού για την καραντίνα, ενώ δημιουργήθηκαν σημεία εισόδου και εξόδου στα οποία πραγματοποιούνται οι αναγκαίοι έλεγχοι.

«Στις πόλεις μπορούν να μπουν μόνο ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων. Από τις 22.00 έως τις 06.00 το πρωί απαγορεύονται οι μετακινήσεις κατοίκων και οχημάτων στην επικράτεια των πόλεων Κοκσετάου και Στεπανογκόρσκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του επικεφαλής υγειονομικού γιατρού της περιοχής Ακμολίνσκαγια.

Σε όλη την επικράτεια της περιοχής απαγορεύεται η διοργάνωση θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ενώ κλείνουν κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφοι, θέατρα και εκθέσεις και αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία, οι ιατρικές εξετάσεις και οι προληπτικές εξετάσεις, αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Το Καζακστάν, το οποίο συνορεύει με την Κίνα και την Ρωσία, επιχειρεί να περιορίσει την διασπορά του κορωνοϊου μετά την άρση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που είχε επιβληθεί στα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Καζακστάν έχουν καταγραφεί 30.486 κρούσματα, εκ των οποίον 11.721 είναι ασυμπτωματικοί. Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό 134 άνθρωποι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, 17:05