Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία λόγω κορωνοϊού - Αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα Μακρόν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 21:08
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία λόγω κορωνοϊού - Αναμένεται τηλεοπτικό μήνυμα Μακρόν

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, στην τηλεοπτική συνέντευξη που θα παραχωρήσει αργότερα.

Πάντως στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εξάπλωση του Covid -19 στη Γαλλία, «δικαιολογεί την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για κατάσταση υγείας, ώστε να λαμβάνονται μέτρα αυστηρά ανάλογα με τους κινδύνους για την υγεία και να είναι κατάλληλα για τις περιστάσεις του χρόνου και του τόπου». Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε λήξει στις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό εξάλλου ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε σήμερα τους 9.100, για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, liberation

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 21:25