Πλημμύρισε η Βενετία εξαιτίας της κακοκαιρίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 11:32
Πλημμύρισε η Βενετία εξαιτίας της κακοκαιρίας

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Βενετία, όπου τα προβλήματα που καταγράφονται έχουν αναγκάσει τον δήμαρχο να ζητήσει την άμεση συνδρομή της Πολιτείας.

Εξαιτίας της πλημμυρίδας, μέρος της ιστορικής βασιλικής του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε και πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της καλύφθηκαν από το νερό. Πρόκειται για την έκτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε 1.200 χρόνια.

Αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν ότι χθες στις 22.50 η πλημμυρίδα έφθασε τα 187 εκατοστά, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 194 εκατοστών που είχε καταγραφεί το 1966.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητεί τη βοήθεια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ επισημαίνει ότι το κόστος θα είναι υψηλό.

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες πλημμύρες έχουν σημειωθεί την τελευταία 20ετία, η πιο πρόσφατη τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές εντός του ναού. Το 2018 οι διαχειριστές της είχαν ανακοινώσει ότι η βασιλική είχε υποστεί φθορά 20 ετών μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν νερό με ροή ποταμού να πλημμυρίζει μια από τις βασικές διελεύσεις της Βενετίας, ενώ ένα άλλο δείχνει μεγάλα κύματα να χτυπούν τα πλοιάρια που είναι δεμένα κατά μήκος του Παλατιού των Δόγηδων και να σκάνε στα πεζοδρόμια.

Κύμα κακοκαιρίας, με σφοδρές βροχοπτώσεις, πλήττει εκτός από τη Βενετία πολλές άλλες περιοχές της Ιταλίας όπως τη Σικελία, την Καλαβρία και τη Βασιλικάτα (νότια).

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Δείτε το βίντεο...

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 12:13