Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή του Mr. Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ ο οποίος εδώ και 90 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας για την μεγαλύτερη των 18 μηνών κράτησή τους στις ελληνικές φυλακές.

Οι συνήγοροί του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέυ Μουσάτωφ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες Πέμπτη παρουσίασαν βίντεο με δηλώσεις του ίδιου του εκζητούμενου από ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βίνικ διαμαρτύρεται για την παράνομη όπως υποστηρίζει κράτησή του η οποία ξεπερνά πλέον τους 18 μήνες, το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης που προβλέπεται από το ελληνικό σύνταγμα και αναρωτιέται υπό ποίο καθεστώς κρατείται.

«Είμαι αιχμάλωτος πολέμου; Είμαι όμηρος της Ελληνικής κυβέρνησης; Έπρεπε να με έχουν ελευθερώσει από τις 26 Ιανουαρίου, με βάση το σύνταγμά τους, αλλά δεν το κάνουν. Δεν απαντούν στο αίτημά μας. Είμαι φυλακισμένος με ένα αδιανόητο καθεστώς…» αναφέρει ο Mr Bitcoin στο βίντεο. 

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης οι δικηγόροι του δημοσιοποίησαν και κάποιες φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας. Ζυγίζει 57 κιλά και ενώ οι γιατροί που τον παρακολουθούν ζητούν να υποβληθεί σε εξετάσεις, η μεταφορά του σε νοσοκομείο καθυστερεί και έχει κολλήσει στο μεταγωγών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης