Έξι επιστολές υπολείπονται για να καταστεί δυνατή η έναρξη της διαδικασίας για την υποβολή μιας πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Sun».
Συνολικά 42 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Μέι έχουν βεβαιώσει ότι υπέβαλαν επιστολές για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού, έναντι των 48 που απαιτούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, προσθέτει η «Sun».
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι 25 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν δηλώσει δημοσίως ότι υπέβαλαν τις επιστολές αυτές, ενώ άλλοι 17 έχουν δηλώσει εμπιστευτικά ότι τις έχουν αποστείλει στον Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο οποίος συγκεντρώνει τις υπογραφές.
Η Τερέζα Μέι απειλείται με την κατάθεση πρότασης μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος. Αυτή μπορεί να κατατεθεί εάν ζητηθεί από το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις – δηλαδή από 48 βουλευτές.

Αν συγκεντρωθούν οι 48 επιστολές που απαιτούνται, η διαδικασία θα γίνει άμεσα, ακόμη και μέσα σε μία μέρα ή και δύο, με τους παρατηρητές να προκρίνουν ως πιθανότερη ημέρα την Τρίτη.

Σε περίπτωση που οι αντάρτες συγκεντρώσουν τον αριθμό των 48 ψήφων, τότε η Μέι θα χρειαστεί 158 ψήφους από το κοινοβούλιο για να παραμείνει στη θέση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης