Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο τις Βορειανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις ακόμη και στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν προληπτικές ακυρώσεις πτήσεων και μάλιστα συμβούλεψαν τους υπαλλήλους τους να δουλέψουν από το σπίτι. Η Continental Airlines ακύρωσε συνολικά 224 πτήσεις από το αεροδρόμιο Newark Liberty στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ και η American Airlines ματαίωσε 350 πτήσεις για δρομολόγια μέσω Βοστώνης και Ν. Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στις 11:00 ώρα Ελλάδος το χιόνι άγγιζε τα 15 εκατοστά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενώ αναμένεται να φθάσει τα 30 εκατοστά έως τις πρώτες βραδινές ώρες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η κακοκαιρία αποτελεί ένα καλό τεστ ετοιμότητας για τον δήμαρχο της πόλης, Michael Bloomberg, ο οποίος δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε δεχθεί έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ν. Υόρκης είχε διαχειριστεί τη χιονοθύελλα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης