Ένας υποψήφιος βουλευτής του νεοσυσταθέντος κόμματος «Νέο Δημοκρατικό Πνεύμα» δέχτηκε δολοφονική επίθεση με μοχλούς και ράβδους από αγνώστους στην περιοχή Φιέρι, στη νότια Αλβανία.

Ο 50χρονος Μιτχάτ Χότζα βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση στο περιφερειακό νοσοκομείο, ενώ η σύζυγός του δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του, προκειμένου να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποψήφιος ανήκει στο κόμμα που ιδρύθηκε από τον Μπαμίρ Τόπι, πρώην πρόεδρο της χώρας και πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος είναι τώρα σκληρός αντίπαλος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

Η αντιπολίτευση καταδίκασε το περιστατικό και κατηγόρησε ως αυτουργό τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και «σκοτεινά στοιχεία που κατευθύνεται από αυτόν».

«Πρόκειται για μια ανησυχητική εξέλιξη, ένα αρνητικό μήνυμα στην προεκλογική εκστρατεία και μια ένδειξη ότι το πολιτικό έγκλημα, με κρατική στήριξη, προσπαθεί να ενοχοποιήσει τις βουλευτικές εκλογές» δήλωσε ο κ. Τόπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης