O Ερντογάν φαίνεται ότι παραθέριζε σε βίλα φιλικού του προσώπου και όχι στο ξενοδοχείο στο οποίο επιτέθηκαν οι πραξικοπηματίες.

Η βίλα -που βρίσκεται και αυτή στη Μαρμαρίδα- ανήκει στον γνωστό οδηγό αγώνων, Σερκάν Γιαζίκι, που εδώ και χρόνια διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του μάλιστα είχε διατελέσει και βουλευτής, ενώ στον ίδιο ανήκουν τα ξενοδοχεία «Yazici Mares» και «The grand Yazici» όπου επιτέθηκαν οι πραξικοπηματίες.

Ο φίλος του Tούρκου προέδρου Σερκάν Γιαζίκι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξενοδοχείο «The grand Yazici»:

Η βίλα που διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος:

Ο Ερντογάν, ο οποίος απέφυγε τα χειρότερα μόλις για 15 λεπτά, συνομίλησε με τον διοικητή της πρώτης στρατιάς Ουμίτ Ντουντάρ που του είπε: «Είστε ο νόμιμος πρόεδρος μας. Είμαι στο πλευρό σας, υπάρχει ένα τεράστιο πλήγμα και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στην Άγκυρα. Ελάτε στην Κωνσταντινούπολη και θα εξασφαλιστεί η πρόσβασή σας».

Αμέσως μετά ο Ερντογάν κατευθύνθηκε προς το κοντινότερο αεροδρόμιο όπου το αεροπλάνο του είχε ανεφοδιαστεί και ήταν έτοιμο για απογείωση. Έτσι πρόλαβε την αποβίβαση και την επίθεση των κομάντος οι οποίοι εισήλθαν στο ξενοδοχείο αναζητώντας τον τούρκο πρόεδρο.

Μία ακόμα σκηνή του πραξικοπήματος εκτυλίχθητε στον αέρα όταν δύο F16 προσπάθησαν να καταρρίψουν το προεδρικό αεροσκάφος. Τότε οι πιλότοι ξεγέλασαν τους πραξικοπηματίες καθώς ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα κοινό επιβατηγό αεροπλάνο (σ.σ. και όχι για το προεδρικό).

Το προεδρικό αεροπλάνο:

Κάπως έτσι ο «σουλτάνος» επιβίωσε της εξέγερσης και η αντίστροφη μέτρηση για την αποτυχία της είχε ξεκινήσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης