Σε «μαύρη λίστα» Ρώσοι λόγω Ουκρανίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014, 20:20
Σε «μαύρη λίστα» Ρώσοι λόγω Ουκρανίας
Η Ελβετία πρόσθεσε επιπλέον ρωσικά και ουκρανικά πρόσωπα και οργανισμούς σε μια «μαύρη λίστα» που έχει ως στόχο να αποτρέψει να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως «παρακαμπτήρια οδός» των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ελβετικό ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών Σχέσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι 26 πρόσωπα και 18 οργανισμούς που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία, θα αποκλειστούν από τη διενέργεια επιχειρήσεων με τους ενδιάμεσους ελβετικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, μια κίνηση που θα αποτρέψει τη μεταφορά παγίων στην Ελβετία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σήμερα στις 16:00 GMT.

Η κίνηση της Ελβετίας ακολουθεί το νέο γύρο σκληρότερων κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Αυτές οι κυρώσεις, που ήρθαν έπειτα από την συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους, που θεωρείται ότι καταρρίφθηκε από αυτονομιστές, έβαλαν στο στόχαστρο κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας.

Η Ελβετία έχει αποφύγει να επιβάλει μονομερώς κυρώσεις στη Ρωσία, παρότι έχει δηλώσει ότι θα αποτρέψει η επικράτεια της να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για την αποφυγή κυρώσεων που επιβάλουν άλλες χώρες.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014, 20:20