Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προχώρησε σήμερα σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ονομάζοντας τον Ρόμπερτ Νίκολσον νέο υπουργό Εξωτερικών, στη θέση του Τζον Μπέιρντ, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Νίκολσον, βετεράνος της καναδικής πολιτικής, καθώς εκλέγεται στη Βουλή από το 1984, ήταν από τον Ιούλιο του 2013 υπουργός Άμυνας. Τον αντικαθιστά στη θέση ένα σημαίνον στέλεχος των συντηρητικών, ο Τζέισον Κένι, που διατηρεί παράλληλα το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολυπολιτισμικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συντηρητικός βουλευτής Πιερ Πουαλιέβρ, μέλος της Βουλής από το 2004, ονομάστηκε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Ανάπτυξης, διαδεχόμενος στο χαρτοφυλάκιο αυτό τον Κένι.

Ο μικρός ανασχηματισμός αυτός ακολουθεί την μάλλον απροσδόκητη παραίτηση του Μπέιρντ από τη θέση του επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας, έπειτα από περίπου είκοσι χρόνια ενεργής εμπλοκής του στα καναδικά πολιτικά πράγματα. Ο Μπέιρντ δεν διευκρίνισε τους λόγους για την παραίτησή του, την οποία γνωστοποίηση την επομένη της ανακοίνωσής του, την περασμένη εβδομάδα, πως είναι «άμεσα επικείμενη» η απελευθέρωση του Αιγυπτιοκαναδού δημοσιογράφου Μοχάμεντ Φάχμι, ο οποίος παραμένει ακόμη φυλακισμένος στο Κάιρο.

Ο ανασχηματισμός αυτός σημειώνεται ενώ απομένουν μερικοί μήνες πλέον ως τις εθνικές εκλογές στον Καναδά, οι οποίες θα γίνουν έως τον Οκτώβριο το αργότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: X.Μ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης