Σε νέα απεργία οι μηχανοδηγοί της Γερμανίας

 Σε νέα απεργία οι μηχανοδηγοί της Γερμανίας
Το συνδικάτο GDL των μηχανοδηγών των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) ανακοίνωσε ότι προχωρά από την Τρίτη σε επ’αόριστον απεργία.

Πρόκειται για την ένατη απεργία που πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί μέσα σε έναν χρόνο, με μισθολογικά κυρίως αιτήματα.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες, ενώ την Τετάρτη, από τις 03.00 θα ακινητοποιηθούν και τα επιβατικά τρένα.

Στην ανακοίνωσή του το GDL διευκρινίζει ότι προτίθεται να ανακοινώσει τη λήξη της απεργίας 48 ώρες νωρίτερα. Άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο η απεργία αυτή να κρατήσει ακόμη περισσότερο διάστημα από την επταήμερη που πραγματοποίησαν οι μηχανοδηγοί στις αρχές του μήνα και ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην ιστορία των γερμανικών σιδηροδρόμων.

Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση ζητημάτων όπως οι συνθήκες εργασίας αλλά και η δυνατότητα του σωματείου να εκπροσωπεί και άλλους εργαζομένους πλην των μηχανοδηγών, προκάλεσε χάος στις αρχές του μήνα, σε μια χώρα όπου περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά με το τρένο, ενώ σχεδόν 620.000 τόνοι εμπορεύματα μεταφέρονται με τον σιδηρόδρομο.

Επιμέλεια: X.M. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 04:30