Σε ολλανδικά «χέρια» τα μαύρα κουτιά του Boeing

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 04:12
Σε ολλανδικά «χέρια» τα μαύρα κουτιά του Boeing
«Τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17 παραδόθηκαν από τους εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας σε ολλανδούς ερευνητές της Υπηρεσίας Ασφαλείας (OVV)», ανέφερε η ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. «Οι εκπρόσωποι της Μαλαισίας και τα στελέχη του OVV υπέγραψαν συμφωνία μεταβίβασης στο αεροδρόμιο του Κιέβου», αναφέρει επίσης το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ειδικοί από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και μελών του ταξιδεύουν προς το Φάρνμπορο της Βρετανίας με τα μαύρα κουτιά για να βοηθήσουν στην έρευνα», αναφέρει επίσης ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) που εδρεύει στο Φάρνμπορο, της νότιας Αγγλίας είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, όπως και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Τα μαύρα κουτιά καταγράφουν τις συνομιλίες του πληρώματος και τα στοιχεία της πτήσης του αεροσκάφους. Είναι απίθανο, ωστόσο να μπορέσουν να παράσχουν πληροφορίες για την προέλευση του αντικειμένου που έπληξε το αεροπλάνο. Τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν πριν από 24 ώρες σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 04:12