Στην περικοπή περίπου 6.000 θέσεων εργασίας θα προβεί τα επόμενα 1-2 χρόνια η παγκόσμια μεταλλευτική εταιρεία Anglo American, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων, που αυτήν την εβδομάδα οδήγησε την τιμή της μετοχής της στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Η εταιρεία, που ανακοίνωσε σημαντική μείωση στα κέρδη πρώτου εξαμήνου εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών των μετάλλων, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα περικόψει περίπου 6.000 από τις σχεδόν 13.000 διοικητικές και άλλες θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με τον τομέα της παραγωγής.
Εξ αυτών, 2.000 θα περικοπούν μέσω της πώλησης μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Reuters ότι η εταιρεία, που έχει παγκοσμίως περίπου 151.000 εργαζομένους, σχεδίαζε σημαντικές περικοπές.

Η Anglo American, που βρίσκεται στο μέσο μιας προσπάθειας ανάκαμψης την οποία ξεκίνησε το 2013 ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Κατιφάνι, έχει πληγεί περισσότερο από τους ανταγωνιστές της από την πτώση των τιμών των μετάλλων, κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους για τις δραστηριότητες σιδηρομεταλλευμάτων και της μονάδας πλατίνας που έχει επηρεαστεί από την αύξηση του κόστους και τη μείωση των τιμών.

Η τιμή της μετοχής του πέμπτου μεγαλύτερου μεταλλευτικού ομίλου στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης έχει υποχωρήσει εφέτος περίπου κατά το ένα τρίτο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αργό ρυθμό της αναδιοργάνωσης, που εφαρμόζει ο Κατιφάνι και η οποία επικεντρώνεται στη βελτίωση της παραγωγικότητας των μεταλλείων και της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σημερινή επιστολή της προς τους εργαζομένους, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, η εταιρεία είπε ότι έως το τέλος του έτους θα περικοπούν 1.000 θέσεις εργασίας, άλλες 1.500 έως τα τέλη του 2016 και ακόμα 3.000 στη συνέχεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης