Άλλη μια δεκαετία φτάνει στο τέλος της και ενώ εμείς μετράμε ακόμα αντίστροφα τις ώρες, κάποιες τοποθεσίες έχουν ήδη υποδεχθεί το νέος έτος με εκδηλώσεις και σόου πυροτεχνημάτων. Την αρχή έκαναν η Σαμόα και το Κιριμπάτι, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία.

Η Σαμόα υποδέχθηκε πρώτη το νέο έτος μαζί με το Κιριμπάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαμόα που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, 2.400 χλμ. βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, ήταν η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2020 και τη νέα δεκαετία, μαζί με το γειτονικό Κιριμπάτι.

Πριν από οκτώ χρόνια η Σαμόα άλλαξε ζώνη ώρας για να συμπίπτει με εκείνη των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία…

Με τους δείκτες του ρολογιού να έχουν δείξει μεσάνυχτα, η Νέα Ζηλανδία αποχαιρέτησε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το μακελειό στο Κράιτστσερτς και τη φονική έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί.

…και η Αυστραλία!

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή επίδειξη με τα πυροτεχνήματα.

Εν τω μεταξύ, πολλές πόλεις ακύρωσαν τις γιορτινές εκδηλώσεις λόγω των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 12 άτομα, ανάμεσά τους και εθελοντές πυροσβέστες. Το Σίδνεϊ ήταν η μόνη εξαίρεση της σχετικής απαγόρευσης, η οποία ισχύει για ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι επόμενες χώρες που θα αλλάξουν χρόνο είναι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης