Δεκάδες δασικές πυρκαγιές μαίνονται, σχεδόν ανεξέλεγκτα, σε πολλές δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, εν μέσω του κύματος καύσωνα και ξηρασίας.

Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το βόρειο τμήμα του Άινταχο, όπου μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε. Τουλάχιστον 50 σπίτια καταστράφηκαν κατά μήκος του ποταμού Κλιαργουότερ και γύρω από τον ινδιάνικο καταυλισμό Νεζ Περς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές αναγκάστηκαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από τις κατοικίες τους σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις στις περιοχές των πόλεων Οροφίνο και Καμάια του Άινταχο, όπου η βασική οικονομική δραστηριότητα είναι η υλοτομία.

Αρχές και κάτοικοι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές πυρκαγιές σε μια κομητεία έκτασης 22.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βαθιά φαράγγια και ορεινά δάση. «Έχουμε πολύ περιορισμένα μέσα και φωτιές παντού είπε ο Νταγκ Γκίντενς, σερίφης κομητείας του Άινταχο.

«Σε κάθε μέτωπο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με βάση τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, όχι αυτό που χρειάζεται» εξήγησε από την πλευρά της πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά στο Κλίαργουοτερ είναι μία από τις 14 πυρκαγιές στο Άινταχο και τις συνολικά 80 σε επτά δυτικές Πολιτείες, κυρίως στην Ουάσινγκτον, στο Όρεγκον, στην Μοντάνα και την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το εθνικό διυπηρεσιακό κέντρο αντιμετώπισης πυρκαγιών στο Μπόιζι.

Σε τουλάχιστον από τις μισές πυρκαγιές, οι προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο δεν έχουν καρποφορήσει καθώς επικρατούν δυσμενείς συνθήκες, με ανέμους και ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες.

Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό Όρεγκον, όπου ένα μέτωπο πολλαπλών πυρκαγιών κατέστρεψε 26 οικήματα και απειλεί εκατοντάδες κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης