Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει εξαιρετικά προσεκτική για κάθε προσπάθεια από την Αλ Κάιντα να εκδικηθεί την δολοφονία του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, δήλωσε ότι η έκκληση της Αλ Κάιντα για εκδίκηση έδειξε επίσης ότι αναγνώρισε ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, που ήταν επίσης και ένας παράγων για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να μην δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το πτώμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα παραμείνουμε σε κατάσταση επιφυλακής», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρνι που ταξιδεύει με τον Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One. «Γνωρίζουμε καλά τη δυνατότητα για μια τέτοια δραστηριότητα, και για το λόγο αυτό είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά το θέμα αυτό», δήλωσε.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, η Αλ Κάιντα αναφέρει ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν «είναι πιο πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο, από το να σπαταληθεί μάταια» και προειδοποίησε ότι «θα παραμείνει, με την άδειά του Αλλάχ του μεγαλοδύναμου, μια κατάρα που θα κυνηγά τους Αμερικανούς και τους συνεργάτες τους και θα τους καταδιώκει μέσα και έξω από τη χώρα τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης