Σε «πνευματική διαύγεια» ο μακελάρης της Ν. Ζηλανδίας

Σε «πνευματική διαύγεια» ο μακελάρης της Ν. Ζηλανδίας

«Πνευματική διαύγεια» διακρίνει τον Μπρέντον Τάραντ, τον άνθρωπο που την περασμένη Παρασκευή σκόρπισε τον θάνατο σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων στην πόλη Κράιστσερτς «έχει πνευματική διαύγεια και αντιλαμβάνεται την κατάσταση που αντιμετωπίζει», δήλωσε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος που έχει οριστεί για να χειριστεί την υπόθεσή του.

Εις βάρος του 28χρονου Αυστραλού, υποστηρικτή της ακροδεξιάς ιδεολογίας της λευκής υπεροχής, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία το Σάββατο για τον θάνατο 50 ανθρώπων που φέρεται να σκότωσε την ώρα της προσευχής της Παρασκευής.

Ο Τάραντ αρνήθηκε να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και έτσι όρισε έναν το δικαστήριο.

«Είχε πνευματική διαύγεια. Φαινόταν να μπορεί να εκτιμήσει τι αντιμετωπίζει και γιατί βρισκόταν εδώ», δήλωσε ο δικηγόρος που ορίστηκε, ο Ρίτσαρντ Πίτερς, στο αυστραλιανό δίκτυο Channel Nine.

Ο Τάραντ προφυλακίστηκε το Σάββατο χωρίς να απολογηθεί και αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 5 Απριλίου, όπου σύμφωνα με την αστυνομία πιθανόν να του απαγγελθούν περισσότερες κατηγορίες.

Ο Πίτερς δήλωσε ότι θα πρέπει να παραμερίσει το σοκ και τη θλίψη που του προκαλεί η πράξη του Τάραντ και να κάνει τη δουλειά του.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 14:14