Η Ινδία έχει θέσει με επιτυχία το διαστημόπλοιο Chandrayaan-2 σε σεληνιακή τροχιά, ξεπερνώντας ένα από τα τελικά εμπόδια για την ιστορική προσέγγιση του προσσελήνωση της ακάτου Vikram που μεταφέρει,  στον ανεξερεύνητο νότιο πόλο της Σελήνης.

Οι επιστήμονες της Ινδικής Διαστημικής Έρευνας (ISRO) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των εξαιρετικά εξελιγμένων ελιγμών που απαιτήθηκαν και τους ακριβείς υπολογισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστημονική ομάδα,  ομάδα έπρεπε να επιβραδύνει το διαστημόπλοιο μόνο με τη σωστή ταχύτητα για να ολοκληρώσει το περίπλοκο κομμάτι του τμήματος της αποστολής.

Η προσέγγιση της σεληνιακή τροχιάς πολύ γρήγορα θα μπορούσε να προκαλέσει το διαστημικό σκάφος να αναπηδήσει και να χαθεί στο βαθύ διάστημα ή να το οδηγούσε σε προσγείωση με ταχύτητα σύγκρουσης επειδή το διαστημόπλοιο θα ήταν ανίκανο να πολεμήσει τις   δυνάμεις βαρύτητας του φεγγαριού, ανακοίνωσε το «ΙSRO».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Chandrayaan-2 θα πραγματοποιήσει αρκετούς ελιγμούς στην τροχιά πριν επιχειρήσουν την «μαλακή προσσελήνωση» στην επιφάνεια του Φεγγαριού που έχει προγραμματισθεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.

 Εάν είναι επιτυχής, η Ινδία θα είναι η τέταρτη χώρα που θα έχει κατορθώσει να στείλει διαστημόπλοιο στη Σελήνη μετά τις ΗΠΑ, την ΕΣΣΔ και την Κίνα.

Πληροφορίες από rt.com

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης