Σε «τζιχάντ» καλεί η αλ Κάιντα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 18:07
Σε «τζιχάντ» καλεί η αλ Κάιντα
Με ηχογραφημένο μήνυμά του, ο υπ' αριθμόν δύο στην ιεραρχία της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa), Σαΐντ αλ Σέχρι, κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους της περιοχής σε «τζιχάντ» (ιερό πόλεμο), σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

Το μήνυμα του Σέχρι, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, έχει τίτλο «Απάντηση στην επίθεση των σταυροφόρων» και αναφέρεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στις επιθέσεις της 17ης και 24ης Δεκεμβρίου, που είχαν στόχο φερόμενες θέσεις των ανταρτών της αλ Κάιντα στην Υεμένη και που προκάλεσαν τον θάνατο 60 ανθρώπων.

Στο εν λόγω μήνυμα, ο αλ Σέχρι καλεί «τους μουσουλμάνους της Υεμένης να είναι ενωμένοι στη μάχη και τους μουσουλμάνους στην υπόλοιπη Αραβική Χερσόνησο να ενωθούν στη τζιχάντ», ενώ ευχαρίστησε τους Σομαλούς της οργάνωσης Σεμπάμπ «για την προσφορά τους να στείλουν μαχητές στην Υεμένη».

Παράλληλα σ' αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά «Κηρύξτε τζιχάντ. Τα αμερικανικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των σταυροφόρων τους είναι παντού και οι πράκτορές τους μετακινούνται παντού. Επιτεθείτε τους και εξοντώστε όσους περισσότερους εχθρούς μπορείτε».

Τέλος, ο εκ των κορυφαίων ηγετών της αλ Κάιντα είπε ότι είναι σκοπός της αλ Κάιντα να αποκτήσει τον έλεγχο των στρατηγικών στενών Μπαμπ αλ Μάντεμπ, που χωρίζουν την Υεμένη από το Κέρας της Αφρικής, μεταξύ της Ερυθράς θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 18:14